Info

Punat leži na največjem jadranskem, pa tudi na najbolj zelenem otoku, na južni strani Krka in samo 302 km odaljen od Maribora. Podnebje tukaj je blago, poleti ne prevroče, pozimi ne prehladno. To omogoča bujno rast in s kisikom polno ozračje. Noči so prijetno tople, nikoli prevroče, dnevi tudi sredi sezone topli. Blag vetrič iz različnih smeri dodatno izboljšuje življenjske pogoje. Zračna vlaga je kot na vseh otokih visoka. Vse te klimatske lastnosti Krka, predvsem pa Punata na njegovi južni strani, izborno delujejo na človeka, zdravemu krepijo zdravje, bolnemu pomagajo hitreje ozdraveti.

To seveda pomeni, da bodo otroci, ki letujejo v Punatu, prišli domov bolj zdravi, predvsem pa bo odpornost proti boleznim pri njih bistveno boljša, kot pred letovanjem.

Pri bolnih otrocih pa pomeni takšno letovanje izboljšanje zdravstvenega stanja, saj zdrav in okrepljen imunski sistem pomeni tudi uspešnejšo obrambo proti boleznim. Bivanje v Punatu je posebej primerno za otroke s kroničnimi obolenji dihal, astmo, okvarami lokomotornega aparata, raznimi alergičnimi obolenji kože in drugo.

Mladinsko počitniški dom Frankopan Punat

RKS - Območno združenje Maribor izvaja zdravstveno letovanje otrok na morju v Punatu na otoku Krku (Republika Hrvaška) že od leta 1955 dalje. V Punatu imamo svoj Mladinsko počitniški dom Frankopan Punat. Zaradi spoštovanja zakonodaje v RH smo ustanovili svojo družbo »Omladinsko odmaralište Punat d.o.o.«, ki izvaja zdravstveno in socialno letovanje predšolskih in osnovnošolskih otrok na morju.

;
;
;

MPD Frankopan Punat je letovišče s 440 ležišči v treh sodobno urejenih paviljonih, zdravilišče z ambulanto, bolniškimi sobami in lekarno potrebnih zdravil, lastna plaža z urejenimi sanitarnimi prostori in tuši za vodo in še več...

Za 24-urno zdravstveno varstvo otrok na letovanju skrbi zdravstvena ekipa, ki je prisotna v vsaki izmeni (zdravnik pediater, dve medicinski sestri in dva pomočnika zdravstvene ekipe).

Za izvedbo različnih aktivnosti ter predvsem za varnost in dobro počutje otrok na letovanju pa poskrbijo prostovoljci-vzgojitelji skupine otrok in spremljajoče pedagoško vodstvo (pedagoški vodja in njegov pomočnik, plavalni in športni učitelj in njegov pomočnik, rezervni vzgojitelji).

V želji ponuditi otrokom najboljše, izvajamo veliko interesnih dejavnosti z namenom popestritve bivanja na letovanju:

 

Kaj znamo (petje, plesi, deklamacije, skeči)

Kaj zmoremo (športne aktivnosti, igre za spretnost in razvedrila s telovadnimi rekviziti)

Ples v pižamah

Likovne delavnice z različnimi tehnikami (razstava izdelkov, okrasitev jedilnice in skupnih prostorov)

Ustvarjalne delavnice (oblikovanje iz gline, papirja, školjk, kamnov...)

Organizacija Iger brez meja

Pravljični krožek

Izleti z ladjo v Krk, Košljun...

 

 

 

Povezava do HIŠNEGA REDA je tukaj:

/Portals/0/HISNI%20RED%20MPDF%20PUNAT_1.pdf

 

Povezava do "NAVODILA ZA PRIPRAVO OTROKA NA LETOVANJE" je tukaj:

 

/Portals/0/NAVODILO%20za%20starse%2010dni%202023.pdf

 

/Portals/0/NAVODILO%20za%20starse%207dni%202023.pdf

 

 

 

Prijave so odprte!

Starše vabimo k prijavi svojih otrok na počitnice na morju v sezoni 2023!

Postani vzgojitelj/ica

Vabimo prostovoljce in prostovoljke, da se prijavijo na prostovoljno delo vzgojitelja/vzgojiteljice na letovanju otrok v letu 2023!

Galerija